Iin Wanha Hamina

Tervetuloa Iin Wanhaan Haminaan!

Iin Wanha Hamina on muuttunut vuosisatojen ajan, mutta säilyttänyt oman historiallisen leimansa.  Haminan Iijoen rannalla olevan kahden kadun Alakadun ja Yläkadun molemmin puolin olevat talot ovat pääosin vuosisatoja vanhoja, kunnostettuja rakennuksia. Tyypillistä on, että nämä ovat vieri vieressä jopa toisissaan kiinni.  

Iin Wanhalle Haminalle kävijät toivottaa tervetulleeksi ympäri vuoden avoinna oleva Museokahvila Huilinki. Huilingin Näyttämö toimii monen tapahtuman estradina. Kesäisin avoinna ovat Iin kotiseutumuseo, Maa- ja kalatalousmuseo sekä Uittomuseo. Iin Haminaan ja KulttuuriKauppilaan voit tutustua myös opastettujen kierroksien muodossa.

Wanhan Haminan välittömässä läheisyydessä ovat Nättepori, jossa sijaitsee mm. Iin kirjasto, Iin kansalaisopisto sekä Ii-instituutti.
 
Iin Wanhaan Haminaan on 4-tieltä matkaa vain n. 500 m. Iijokea pitkin on yhteys myös Perämereltä. Iin Hamina vierasvenesatama sijaitsee Iin kunnanviraston rannassa, josta on 100 m kävelymatka Museokahvila Huilinkiin.
 

Osoite: Puistotie 5, 91100 Ii  
Näytä suurempi kartta

 

 
 
       

 

Galaxo